SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
Isten kezében

: Isten kezében

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Magyarországi Evangélikus Egyház Sajtóosztálya

Kategóriák:

Életrajz Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

226 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9637020446

tartalom:

Sztehlo Gábor (Bp. 1909. - Svájc, 1974.) evangélikus lelkész, 1944-től kezdte a zsidó gyermekek szervezett mentését, kb. 1600 gyereket mentett meg, s még kb. 400 felnőttet, az otthonok dolgozóit. Tevékenységéért megkapta a Világ Igaza címet. A háború után a háborús árvákat is gondozásába vette. 1945 szeptemberében - öt hónappal a Magyar Köztársaság kikiáltása előtt - a közel nyolcszáz menekült gyermek megalapította Gaudiopolist, a "Gyermekköztársaságot". A gyerekek ünnepségeket szerveztek; könyvtárt, énekkart alapítottak. Az "örömpolgárok" szakmát tanulhattak, nem volt kötelező a munka, de szívesen dolgoztak a közösségért. A gyerekköztársaságnak alkotmánya volt, és önálló törvénykönyvet is alkottak. A fizetőeszköz a "Gapo dollár", az állami vicclap neve a "Gapo-Matyi" volt. Személye ihlette a Valahol Európában című film főalakját. Ez a kötet az 1944 és 1950 közötti eseményekről írt visszaemlékezéseit tartalmazza.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!