SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
Kortárs szentek kortárs szentekről

Kortárs szentek kortárs szentekről

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

JEL Könyvkiadó

Kategóriák:

Életrajz Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Ókeresztény Örökségünk

Terjedelem:

212 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639318574

tartalom:

˝A kötet a szentek között tisztelt két egyházatya, Nazianzoszi Szent Gergely és Nüsszai Szent Gergely két-két hagiográfiai művét tartalmazza. Az előbbinek a legnagyobb alexandriai püspök, Athanasziosz emléknapján mondott beszéde, és barátja Nagy Szent Baszileiosz halála után valószínűleg két-három évvel később írt, talán el sem mondott beszéde; Nüsszai Szent Gergelynek bátyja halála után két évvel mondott emlékbeszéde, és levele nővére, Makrina életéről és haláláról, olyan kortörténeti dokumentumok, amelyek nemcsak szemtanúk, hanem családtagok és jó barátok beszámolóit jelentik. Az Athanaszioszról elmondott beszéd Nazianzoszi Gergely konstantinápolyi működésének idejéből való, a Baszileiosz halála évfordulóján mondott beszéde valószínűleg 382-ben íródott, előtte egy évvel mondott emlékbeszédet bátyjáról Nüsszai Szent Gergely, és nem sokkal Baszileiosz halála után távozott az élők sorából Szent Makrina is. A beszédek és a Makrina életéről és haláláról írt levél nemcsak visszatekintések, de mindig utalnak is a kortárs eseményekre. A négy mű keletkezési ideje négy éven belül lehatárolható.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!