SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
Magyar róna acélos búzája. M. Almásy Mária élete

Magyar róna acélos búzája. M. Almásy Mária élete

Kiadás:

Budapest, 1942

Kiadó:

Angolkisasszonyok

Kategóriák:

Életrajz Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

113 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Almásy Mária, (Pest, 1856. április 7. - Budapest, 1919. november 15.) 1884ben lépett az angolkisasszonyok rendjébe. 1887-ben tett fogadalmat. 1893-1909-ig Budapesten főnöknő. XIII. Leó 1903ban hagyta jóvá az új reform alkotmányt, melyet Almásy Mária Heller Jánossal együtt dolgozott ki. A század végén polgári iskolai tanárképzőt létesített. Megalapította a Tanítóképzőt Segítő Egyesületet, melynek bevételeiből szegény tanítónőjelöltek tanultak. Tevékenység során a felső leányiskolát leánygimnáziummá szervezte át. Bíró Xavér Ferenc segítségével alapította a Ward kollégiumot. Szorgalmazta Ward Mária Boldoggá avatását, és terjesztette a Kisded Szűz Mária tiszteletét. 1909: a St. Pölten-i anyaházba rendelték tanácsosnak. Írországi tanulmányútjának tapasztalatai alapján terveztette meg az angolkisasszonyok zugligeti Szt Család templomát. 1912-től haláláig a magyarországi főnöknő tisztét töltötte be. A Magyar Katolikus Lexikon alapján.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!