SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
Műszaki nagyjaink IV. kötet

Műszaki nagyjaink IV. kötet

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Gépipari Tudományos Egyesület

Kategóriák:

Életrajz Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

340 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

"A "Műszaki nagyjaink" első három kötetének megjelenése után majdnem másfél évtizedig kellett várnunk, míg végre további két kötet közreadására vállalkozhattunk. Könyvsorozatunk folyamatosságát megszakító hosszú időszakban sem aludt ki a Gépipari tudományos Egyesületben annak tudata, hogy a technikai fejlődés hazai történetének feltárása és közzététele nagy nemzeti adósságunkat képezi, amelynek törlesztésében nekünk is fontos kötelességeink vannak. Egyesületünk a jövő fejlesztésén fáradozik, de ennek a feladatnak csak úgy tudunk hatékonyan eleget tenni, ha a múlt fejlődését részletesen megismerjük és munkánkat erre alapozzuk. Egyesületünk kötelességtudatát bizonyítja az, hogy Műszaki Nagyjaink három kötetének megjelenése után Műszaki Emlékbizottságának lelkes tagjai Pénzes István vezetésével töretlenül munkálkodtak azon, hogy a további kötetek anyagát előkészítsék. E sok fáradozással járó munka már évekkel ezelőtt teljes sikerrel járt, és értékes anyag várta kiadásra készen azokat a jobb időket, amikor Egyesületünk olyan anyagi helyzetbe jut, hogy a további kötetek megjelentetését vállalni tudja. Most végre, nem csekély anyagi áldozatot vállalva és bízva iparvállalataink megértésében és segítésében, útjukra indíthatjuk a szép sorozat további két kötetét. Bízom benne, hogy könyvsorozatunk újabb kötetei nemcsak a hazai technikatörténetet fogják gazdagítani, hanem hozzájárulnak ahhoz is, hogy a magyar közvéleményben megerősödik a technikai haladás történelmi jelentőségének, és az alkotó mérnöki munkálkodás megbecsülésének tudata." Dr. h.c. Dr. Varga József

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!