SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
Nagy Szent Gergely és kora

: Nagy Szent Gergely és kora

Kiadás:

Budapest, 2004

Kategóriák:

Életrajz Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

308 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639484067

tartalom:

"A nagy tekintélyű, magyar származású angol kutató, Robert Markus első magyarra fordított könyve Nagy Szent Gergely halálának ezerszázadik évfordulóján jelenik meg. A Gergely műveit és a latin patrisztikus hagyományt kitűnően ismerő szerző élénken eleveníti fel a VI. század legrokonszenvesebb alakjának életét és munkásságát, gondolkodását és lelkiségét. A művelt arisztokrata Gergely az aszkéta eszmény elkötelezett híve, szerzetes szeretne lenni, ám a római történelem legválságosabb időszakában őt választják Róma püspökévé. A könyv Gergely működésének valamennyi területét bemutatja: az ágostoni hagyományból és a latin örökségből táplálkozó keresztény moralistát és aggályosan gondos lelkipásztort, aki ugyanakkor az egyházi birtokok remek menedzsere volt; elemzi a pápaság kapcsolatait a bizánci császársággal és a germán királyságokkal, és értékeli az angolszászok megkeresztelésére küldött első hittérítő missziót. A könyv megjelentetésével a magyar tudományosság egyik nagy adósságát is szeretnénk törleszteni, amikor Markus professzor nyolcvanadik születésnapján lerójuk tiszteletünket életműve előtt és megköszönjük barátságát."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!