SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
Páter Bulányi

: Páter Bulányi

Kiadás:

h. n., 1989

Kiadó:

Új Idő Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Életrajz Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Új Idő Könyvek

Terjedelem:

244 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Bulányi György (Budapest, 1919. január 9. - Budapest, 2010. június 6.) piarista, tanár, a Bokor katolikus bázisközösségek alapítója, megszervezője és haláláig vezetője. 1952-ben államellenes összeesküvés vádjával hosszú évekre bebörtönözték. A finomodott módszerek évtizedeiben (1982-ben) már nem csukták le, amiért hívei megtagadták a katonai szolgálatot, hanem - az állami kívánalmak iránt engedékeny - püspöki kar eltiltotta a templomi misézéstől. Ügyét a Vatikán is tárgyalta, évek múlva kompromisszumos döntés született. Nem nyilvánították eretneknek, miután a lázadó piarista aláírt tizenkét Róma által megfogalmazott hittételt, de tanait "veszélyesnek és félrevezetőnek" bélyegezték. Az atyát végül 1997-ben rehabilitálták.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!