SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
Picassóval az arénában. Beszélgetések Annie Maillisszal

: Picassóval az arénában. Beszélgetések Annie Maillisszal

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Enciklopédia Kiadó

Kategóriák:

Életrajz Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

223 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638477938

tartalom:

Françoise Gilot, a világhírű festőművész, 1943-54 között élt Picassóval. Az 1997-ben, majd 2002 és 2003 nyarán rögzített beszélgetések során Françoise Gilot visszaemlékszik a Picassóval töltött évekre, amelyeket nem csupán egymással, de olyan kivételes emberekkel is megosztottak, mint Braque, Dubuffet, Kahnweiler, Giacometti, Rozsda Endre. A könyvben olvasható személyes hangvételű beszélgetések Gilot és Picasso kapcsolatának történetét vázolják fel, amely mindkét művész életművén mély nyomokat hagyott. Az őszinte beszélgetések során egy különös személyiség portréja rajzolódik ki, azé a "kedvesen pimasz" nőé, aki el "merte" hagyni Picassót. A sorokat olvasva ugyanakkor a háború utáni évtized művészvilágát is megismerhetjük, s bepillantást nyerünk egy korba, amely történelmileg fájdalmas volt, kulturális értelemben azonban végtelenül gazdag.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!