SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
Teilhard önmagáról

: Teilhard önmagáról

Kiadás:

Szeged, 1999

Kiadó:

Agapé Ferences Könyvkiadó és Nyomda Kft.

Kategóriák:

Életrajz Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mai írók és gondolkodók

Terjedelem:

215 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9634581757

tartalom:

˝Szabó Ferenc a francia "XY pa lui-meme" sorozat mintájára kezdte el szerkeszteni és kiadni Rómában a "Mai írók és gondolkodók" sorozat kis könyveit. Célja az volt, hogy korabeli hívő írókat és gondolkodókat mutasson be - vallomásaik alapján. A sorozat jól kalauzol a 20. század szellemi jelenségei között. Nagy érdeme, hogy a legösszetettebb filozófiai kérdésekről is áttekinthetően, világosan szól. Az eddig Rómában és a Szent István Társulatnál megjelent sorozat jelen kötete - Pierre Teilhard de Chardin (1881-1955) jezsuita tudós és gondolkodó személyiségének és életművének ismertetése - az Agapé kiadásában lát napvilágot. Chardin jóval a zsinat előtt felismerte és a hit vidám merészségével hirdette, hogy a keresztényeknek nem kell félniük a tudományos haladástól, hogy szembe kell néznünk az ateizmusba hajló szekularizmus kihívásaival. II. János Pál pápa ma is szüntelenül hangoztatja (legutóbb a Fides et ratio kezdetű körlevelében): meg kell találnunk a hit és az ész, a teológia és a tudomány/filozófia harmóniáját. Elengedhetetlen a kereszténység és a modern kultúra párbeszéde. Teilhard ezért lehet példakép azok számára, akik a hit inkulturációját keresik.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!