SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
Tóth Tihamér. Élet- és jellemrajz

: Tóth Tihamér. Élet- és jellemrajz

Kiadás:

Budapest, 1940

Kiadó:

Szent István Társulat

Kategóriák:

Életrajz Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

153 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Tóth Tihamér (1881-1939). Egri főegyházmegyés pap, pápai kamarás, 1935-től pápai prelátus, 1938-tól utódlási joggal felruházott veszprémi segédpüspök, s néhány hétig, 1939. március 3-tól haláláig, 1939. május 5-ig veszprémi megyéspüspök volt. A tragikus hirtelenséggel elhunyt főpásztor boldoggá avatása iránl röviddel halála után már mozgalom indult. Mindszenty József bíboros hercegprímás 1946. április 24-én nevezte ki Tóth Tihamér boldoggá- és szenttéavatási perének bíróságát, az eljárás azonban a későbbiekben elakadt. Az első világháború frontjait tábori lelkészként megjárt Tóth Tihamér 1918 szeptemberétől lett a Központi Szeminárium tanulmányi felügyelője, majd az 1920-as években a teológiai kar professzora, 1931-től pedig a szeminárium rektora. Bár oktató-nevelő munkáját az egyetemista életkorú fiatalok között végezte, sikert és hírnevet a középiskolás korú ifjúság lelki és testi, nem utolsósorban szexuális problémáit közérthetően tárgyaló könyveivel érte el. Ezek a kötetek rövid lélegzetű olvasmányok, mentesek a tudományos okfejtésektől és filozofálástól."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!