SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
Új adatok Kőrösi Csoma Sándorról

: Új adatok Kőrösi Csoma Sándorról

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Életrajz Buddhizmus és keleti vallások

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kőrösi Csoma Kiskönyvtár

Terjedelem:

90 p., 8 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630575078

tartalom:

˝Kőrösi Csoma Sándor 1825 telét a tibeti Phuktálban tölti, tanítómestere, Szangye Puncog láma társaságában. Célja a tibeti szótár megírása. Bemard Le Calloc'h francia kutató maga is járt Tibetben. Személyes élményei alapján mutatja be Phuktál fekvését, szélsőséges éghajlatát, a buddhista kolostor életét. Részletesen leírja, milyen a templom, az imaterem, a 108 kötetet rejtő könyvtár, és milyen lehetett a nagy magyar Ázsia-kutató ottlétekor. Szinte magunk előtt látjuk, amint Kőrösi Csoma Sándor tanítómestere és egy szolga társaságában egész télen át fagyoskodik cellájában. Tüzet csak akkor gyújtottak, amikor a szolga elkészítette italukat, a sós vajas teát. Pascal Maréchaux művészi rajzai illusztrálják a kötetet, a mellékletben elhelyezett 28 fekete-fehér fénykép pedig bemutatja a Himalájában elhelyezkedő falu mai arculatát.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!