ANTIK-VARIA / Első kiadás kategória termékei
A félbolond

: A félbolond

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Egyetemi Nyomda

Kategóriák:

Első kiadás Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

339 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Tersánszky J. Jenő különleges írásművészetének kedvelői meglepetéssel fogják olvasni ezt a formájában és tartalmában egyaránt újszerű regényt. A nagybányai festőiskoláról szól, s ezért némi megszorítással a kulcsregények műfajába sorozható. A százszázalékos kulcsregény - szerzőnk értelmezése szerint - a történelmi regények alosztályába úgy tarozik, hogy nem a régmúlt valóságnak hivatalosan is szentesített hamisításait hamisítja, hanem a közelmúltat. Ez a regény a közelmúlt ábrázolásában kis torzítással élethű, egy részében pedig egyáltalán nem kulcsregény, mert kiírja a szereplők nevét. Tersánszky egy nyarat ragad ki a festőiskola közel fél évszázadából. Nem ad szereplői szájába nagyképű fejtegetéseket, csak egy csomó furcsa helyzetet és jellegzetes figurát ábrázol. A remekül felépített történetből, melynek középpontjában egy félbolond festő áll, az olvasó tökéletesebb képet kap a művésztelep életéről, mintha fontoskodó emlékiratot lapozna. Különös érdeklődésre tarthatnak számot a nagybányai iskola egykori művészeiről való rajzok, melyek a lebilincselő történettől függetlenül pompásan jellemzik a nagyhírű festőiskola tarka életét és bibliofil értékre emelik a kötetet.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!