ANTIK-VARIA / Első kiadás kategória termékei
A halálösztön és az életösztönök

: A halálösztön és az életösztönök

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1923

Kiadó:

Világirodalom Könyvkiadó

Kategóriák:

Első kiadás Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

64 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A halálösztön (Todestrieb) fogalmát Freud A halálösztön és az életösztönök (1920) című művében említette és dolgozta ki először, ami az I. világháború után, nem összefüggően készült, akkor, amikor Freud már a hatvanas éveiben járt. Ebben írja, hogy a pszichoanalízis előtt "mindenki annyi ösztönt vagy alapösztönt állított fel, ahányra kedve volt. A pszichoanalízis, amely valami felfogást az ösztönökről kénytelen volt alkotni, eleinte ahhoz a népszerű ösztönmegkülönböztetéshez tartotta magát, amelynek mintaképül az éhség és szerelemről szóló idézet szolgál. Ezek azok az énvédő és szexuális ösztönök, amelyeket "életösztönnek" nevezett, és amelyek az én és a tárgy felé egyaránt megnyilvánultak. Ebben a művében Freud az életösztön mellett egy önromboló vagy halálösztönt feltételezett, amely szintén megnyilvánul mind az én, mind a tárgy irányában."

leírás:

Első magyar kiadás.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!