ANTIK-VARIA / Első kiadás kategória termékei
A sakkjáték gyöngyei

A sakkjáték gyöngyei

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1910

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Első kiadás Sakk Játék

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

96 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Válogatott mesterjátszmák és hadállások. "Forgács Leó, Fleischmann (Bp., 1881. okt. 5. - Berettyóújfalu, 1930. aug. 16.): nemzetközi sakkmester. A század első évtizedében Maróczy Géza után az ország legjobb sakkozója. 1902-ben Hannoverben elért győzelmével szerezte meg a mesteri címet. Ezután mérnöki tanulmányait abbahagyva, kizárólag a sakknak élt, a Pesti Napló sakkrovatának volt a vezetője, 1905-ben Barmenben I., 1906-ban Nürnbergben III., 1906-ben Ostendében V. lett, 1907-ben Székesfehérvárott győzött a nemzeti mesterversenyen. Kiváló taktikus volt, sok játszmájának leírását őrzi a szakirodalom. 1909-ben Pétervárott Tartakower elleni győzelmével a szépségdíjat nyerte. - M. A sakkjáték gyöngyei (Bp., 1910). - Irod. Erdey: F. L. és kortársai (Magy. Sakkélet, 1952)." Magyar Életrajzi Lexikon

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!