ANTIK-VARIA / Első kiadás kategória termékei
Bál a pusztán. Bölcsek a fán

: Bál a pusztán. Bölcsek a fán

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Első kiadás Magyar irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

192 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A Bölcsek a fán a jóért rosszul lobogó lelkek tragikomédiája. Hősei az ember üdvéért lángolnak, mind odaadóbban s közben mind jobban eltávolodva a valóságos emberektől, főként pedig eltartóiktól, a munkásoktól és a parasztoktól. S teszik mindezt egy moliére-i hangvételű komédiában, amely ugyanakkor bőven él a modern, formabontó színház vívmányaival: a darab 1653-ban kezdődik, befutja az antik időket, s napjainkban köt ki a tanulsággal. Az idő és tér váratlan változásai azonban nem pusztán a meghökkentés kedvéért történnek, hanem - mint Illyés Gyula írja -, világítani akarnak, több oldalról is, örök célokat, időtlennek tetsző akadályokat. Mert hisz a jövőről van itt szó. Az emberiség legősibb ügyéről. Hogy lehet-e boldogság a földön."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!