ANTIK-VARIA / Első kiadás kategória termékei
Hőskor

: Hőskor

Kiadás:

Budapest, 1942

Kiadó:

Révai Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Első kiadás Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

252 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Életem akadályverseny volt" írja a szerző egyik vallomásában, s joggal, mert darabjaival, színjátékaival nem volt szerencséje, majdnem mindig a bemutató pillanatában jött közbe váratlan akadály, kinyomtatott köteteit bombatámadás pusztította el a nyomda pincéjében, őt magát pedig a szürrealizmus kísérletezői közé sorolták, holott nem csak szürrealista, s rendelkezik azzal a ritka költői adottsággal, hogy egy-két ecsetvonással a végtelen távlatait is sejtetni tudja a dolgok és jelenségek mögött. Bizonyára hatott rá a kor olasz költészete is, melyből néhány izgalmas, felfedezésszámba menő mutatványt adott Hőskor (1943) című kötete utolsó ciklusában. A Hőskor volt e pálya egyik jelentős alkotása. Vibráló, fényt és árnyat egybejátszó képei, szorongó magatartása, a jelenségeket biztos ítélettel elkülönítő tekintete igazi költői egyéniséget reprezentált. (A magyar irodalom története 1945-1975)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!