ANTIK-VARIA / Első kiadás kategória termékei
Lihegő erdők

: Lihegő erdők

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Első kiadás Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

156 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Fodor verseit sokan elválaszthatatlannak tartják Ady költészetétől, amiben annyi igazság kétségtelenül van, hogy Fodor verseinek egy-részét - számban és értékben elenyészően kisebbik részét - csakugyan nehéz elképzelni Ady nélkül. De ezen a könnyen ellenőrizhető külső összefüggésen kívül, Fodornak mélyebb vonatkozása is van Adyval: költői magatartásának Adyval való rokonsága.

Fodornak is a vers a tengelye, benne is mélyen ültetett hite él költői elhívatottságának; vállalja az ostorozást és a prófétaságot, ha kell, aszkézis árán is: nem kell neki e földön egyéb, csak Isten sugalmának «hű vagy gyarló ajka lenni».

Fenyő László. Nyugat, 1928

Ez a költő csak «titkos zúgú, meghitt magában» érzi jól magát, gyűlölője a szépnek, mert a szép «ellensége a mélynek» és versei talán azért vannak túlfűtve érzéki lángolású képekkel: nyárral, bőséggel, gyümölccsel, aratással, hogy e földszagú valóságokkal töltse meg lelkét, amelyet már megérintett «a világmély léghuzata, a rettentő nagy Üresség».

És ezért isteníti az erőt, a nomád ősök korlátlan ösztön-életét, ezért sírja vissza Ázsiát és vonul pusztába «izzó farkasok és rőt homok honába», «mint a kemény próféták», háborgásokkal a lelkében - mindenütt legbensőbb önmagát keresve, akire rábízták «az Isten titkát»."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!