ANTIK-VARIA / Első kiadás kategória termékei
Merülő Saturnus

: Merülő Saturnus

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Első kiadás Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

157 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az 1968-ban megjelent Merülő Saturnus a Tűzkút folytatása volt, egyszersmind jelezte, hogy újabb változások készülődnek Weöres költői pályáján. Közelebb került a mindennapi élethez, megszólalt benne a társadalmi ember gondja és aggodalma is. Mindjárt a kötet élén álló címadó vers megidézte az ember ellen forduló technika és a háborús készülődések veszélyét, és komoran figyelmeztetett arra, hogy "... sínén a vonat / rohan a szakadékba melynek túlsó partja nincs". A vers szavakkal látszólag azt mondta, hogy a költő közönyösen szemléli a világ folyását, nem bánja, bármi történjék is. A vers egészének hatása azonban visszafordította a kimondott szavak értelmét, mély keserűség szakadt fel a sorokból, és az az érzelmi elköteleződés kerekedett felül, ami azt sugalmazta, hogy éppen nem mindegy, mi lesz az emberiség sorsa."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!