ANTIK-VARIA / Első kiadás kategória termékei
Munkanélküliek I-II. kötet

: Munkanélküliek I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1933

Kiadó:

Nyugat (Irodalmi és Nyomdai Rt.)

Kategóriák:

Első kiadás Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

191 p., 205 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Nem derűs és nem olcsó szórakozást ígérő könyv olvasásába kezd, aki a Munkanélkülieket kezébe veszi. Szeme elé elborzasztó képek tárulnak, és kétségbeejtő sorsok, megalázottság, kiszolgáltatottság, és az éhség és tengődés, az elesett ember nyomorának és reménytelenségének tanúja lesz. Két munkás szállást és munkát keres. A két ember története a regény kibontatkozása során a 20-as évek munkásságának sorsát, életkeresését jelképezi. A kép, melyet Kassák a korabeli munkások helyzetéről, harcairól fest, közvetve az egész akkori társadalomról mond ítéletet, és ha az író a valóságosnál sötétebbnek, reménytelenebbnek mutatja a korabeli munkássorsot, ez nem hamisítás - csupán azt jelenti, hogy az alkotó nem tudta feloldani magában és művében a levertség szörnyű érzését. A reményvesztett szétszórtság, széthullás emléke ez a könyv, és az író keserűségéé, aki nem akart félrenézni, mikor egy osztály szenvedéseit kellett látnia.

Állapot:

közepes

Ár:

8 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!