ANTIK-VARIA / Első kiadás kategória termékei
Suomi. A csend országa

: Suomi. A csend országa

Kiadás:

Budapest, 1937

Kiadó:

Cserépfalvi

Kategóriák:

Első kiadás Magyar irodalom Útleírás Finnország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

139 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A föld egyetlen országa sem érdekelt annyira, mint Finnország. Fiatalos álmaimat, vágyaimat ebbe a távoli, vágyva-vágyott álomországba helyeztem. Úgy szerettem, mint a hazámat. Volt egy föld, amelyen a valóságos életemet éltem, s egy másik, ahol minden az ábrándok fényes csillogásában, szebben, jobban és tisztábban ragyogott. Fantáziámban odamenekültem. "Suomiban ez nem így van" - mondtam, ha túlságos keserűség, csalódás vagy fájdalom ért. "Suomiban kellene élnem" - mondtam, amikor összeroskadással fenyegettek a tűrhetetlen terhek... Suomi később sem vesztette el misztikus ragyogását. Éveken át ápolgattam magamban a tervet: elmegyek, megnézem. Ha csalódom benne, az is jó, legalább végképp kigyógyulok a szebb, jobb, harmonikusabb és emberibb élet lehetőségébe vetett hitemből. Ha pedig nem csalódom, még jobb. Legalább megerősödik a szebbe, jobba, tisztábba és emberibbe vetett hitem, s könnyebben viselem el hétköznapjaim és kötelességeim súlyát. Az ábrándokról kevesebbet beszéltem, de annál izzóbban vágyakoztam utánuk. Sohasem kívánkoztam Franciaországba, nem érdekelt Németország, Olaszország is csak egy-két esztendeig. Nem vágytam az Óceánon túlra. De csendesen és forrón vágyakoztam Finnországba. Ha igaz, hogy az írónak két világa van, akkor az én egyik világom Finnország volt. Vajon most, hogy finnországi utamról visszatértem, érzek-e csalódást? Erről szólnak az utazásomról feljegyzett beszámolók."

leírás:

Első kiadás.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!