ANTIK-VARIA / Első kiadás kategória termékei
Tanulságok és reménységek

: Tanulságok és reménységek

Kiadás:

h. n., 1942

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Első kiadás Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

197 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝Az olvasó bizonyára megbocsájtja, hogy ezekben az érzékeny időkben eltértem könyvem eredeti programjából. A kérdésekről, amire felelni akartam, munka közben, önmagamnak is kiderült, hogy nem értek meg a nyilvános válaszadásra. Céljaimat: bizonyos fogalmak tisztázásáét, némely félreértések és tévedések rektifikálásáét, a bírálatét és a polémiáét, fel kellett adnom - és bizonyára helyesebb is, hogy elkerültem, amit minden valószínűség szerint higgadtságra és tárgyilagosságra törekvésem ellenére sem tudtam volna elkerülni: a szenvedélyek felkavarását. Több mint kétéves munkám eredménye azért talán nem veszett kárba s lehet, hogy csakugyan jobb is, ha az íróasztal fiókjában tölti el a horaciusi várakozási és kritikai időt. S ha ez a könyv, amelyet most közzéteszek, nem is az a könyv, amelynek megjelenését a körülményektől ébresztett szellemi és lelki igények megokolnák, remélem, hogy az olvasó nem fogadja egészen kelletlenül az itt következő, inkább illusztratív és dokumentatív írásokat sem, amelyekben rendszertelenségük és töredékességük ellenére is életünk, sorsunk és korunk képére ismerhet.˝ (Zsolt Béla, Budapest, 1941. november 9.)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!