TÖRTÉNELEM / Első világháború kategória termékei
A Habsburg-birodalom felbomlása 1918. A magyarországi forradalom

: A Habsburg-birodalom felbomlása 1918. A magyarországi forradalom

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Első világháború Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

338 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Az első világháború utolsó éveinek drámai eseményeit felidézve kutatja a szerző: hogyan alakultak az 1918-as katonai erőviszonyok, s hogyan kényszerítette ki a német hadvezetőség, elsősorban Ludecdorff a német hadsereg utolsó nagy offenzíváját a nyugati fronton? Kiket terhel a felelősség az osztrák-magyar hadsereg 1918-as, tavaszi-nyári kilátástalan olaszországi támadásáért, amely a "piavei csata" néven vonult be a történelembe? Siklós András imponálóan gazdag hazai és külföldi forrásanyagra, köztük nagyszámú, eddig feltáratlan levéltári dokumentumra támaszkodva emeli ki a legjellemzőbb mozzanatokat. Széles körképet rajzol az akkori Magyarország területén élt nemzetiségek, horvátok, szerbek, románok, szlovákok 1918-ban már közvetlenül az elszakadást célzó akcióiról. Rámutat a nyugati nagyhatalmak, különösen Franciaország szerepére, a rejtett mozgatórugókra. Így válik érthetővé az is, miért maradtak meddők a politikai csődtömeget öröklő Károlyi-rezsim kísérletei a volt nemzetiségekkel való megegyezésre. A tanulmány a sorsdöntő esztendők katonai és politikai folyamatait újszerűen, európai távlatba állítva idézi fel, kerülve a nagy szavakat, mert a tények magukért beszélnek. Mondanivalója nemcsak a szakemberek, hanem az újabb kori történelmünk iránt érdeklődő olvasók figyelmére is számot tarthat."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!