TÖRTÉNELEM / Első világháború kategória termékei
A magyarországi Tanácsköztársaság bélyegkiadásainak és a Vörös Hadsereg tábori postájának története

: A magyarországi Tanácsköztársaság bélyegkiadásainak és a Vörös Hadsereg tábori postájának története

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Első világháború Filatélia Postaügy Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

150 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630511495

tartalom:

"A Magyarországi Tanácsköztársaság bélyegkiadásainak és a Vörös Hadsereg tábori postájának története érdekes mű, időszerű mondanivalóval. A szerző szakértelemmel, komoly kutató munkával és évtizedekre visszanyúló gyűjtői tevékenységgel alapozta meg mindazt, amit bélyegkiadásunk és katonai postaügyünk e dicső 13 napjáról megírt. Olvasmányosan tárja elénk a "Magyar Tanácsköztársasági Arcképek" bélyegsorozat gondolatának, tervezésének, kivitelezésének és elosztásának, hazai és külföldi politikai visszhangjának, a vele kapcsolatos bélyegvásárlási láznak és spekulációnak történetét, kiegészítve a Tanácsköztársaság megdöntése utánaz ellenforradalmi rendszer spekulációnak történetét, kiegészítve a Tanácsköztársaság megdöntése után az ellenforradalmi rendszer spekulatív és megtorló intézkedéseinek ismertetésével. Tudományos igénnyel és különösen részletesen dolgozta fel a Vörös Hadsereg tábori postájának mozgását és annak szoros összefüggését az adott politikai és katonapolitikai helyzet alakulásával. Mindezt a szöveggel egyenrangú, bőséges illusztrációs anyag egészíti ki.
A könyv egyidejűleg több fontos célt is szolgál: érdekes ismereteket nyújt mindazoknak az olvasóknak, akik a Tanácsköztársaság napjai iránt érdeklődnek; széles körű szakmai ismereteket ad a bélyeggyűjtőknek, akik számára minden új filatéliai ismeretnek fokozott jelentősége van; és érdekes kötettel gazdagítja az eredeti levéltári dokumentumokat közlő irodalmunkat is."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!