TÖRTÉNELEM / Első világháború kategória termékei
A Musza Dag negyven napja

: A Musza Dag negyven napja

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1947

Kiadó:

Forum Könyvkiadó

Kategóriák:

Első világháború Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

756 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Az első világháború idején súlyos csapás éri a Törökországban élő örményeket: a törökök száműztetésre ítélik az egész örmény kisebbséget. Az örmények kálváriájáról szól Franz Werfel (1890-1945) A Musza Dag negyven napja című regénye. A Musza Dag hegység, melynek egy fennsíkjára menekül a törökök elől a hegy lábában fekvő falvak örmény lakossága. Egy régi örmény család sarja, Gabriel Bagradjan áll a hegyekbe húzódó nép élére. Bagradjan abban bízik, hogy a Törökországgal hadban álló nyugati hatalmak megmentik az örményeket. Addig pedig ki kell tartani. A Damladzsikon, a Musza Dag fennsíkján Bagradjan megszervezi az ellenállást. Negyven napig élnek az örmények a hegyen, véres áldozatok árán többször visszaverik a törökök támadásait, csodálatos hősiességgel védekeznek a többszörös túlerővel szemben, s mikor már úgy látszik, hogy amit a török fegyverek nem tudtak elvégezni, azt megteszi az éhínség, a Musza Dag alatt a tengeren francia hadihajók jelennek meg, észreveszik az örmények jelzéseit, fedélzetükre veszik az éhhalál küszöbén álló népet, s biztonságos helyre szállítják. Csak Gabriel Bagradjan marad ott a Damladszikon, ahol több száz hősi halált halt vagy betegségben elpusztult örmény nyugszik, s ahol egyetlen fiának, a törökök által embertelenül meggyilkolt Sztepannak a sírja domborul. Bagradjant valami köti ehhez a földhöz, valami visszahúzza, ott tartja, s fiának a sírján éri üldözőinek, a törökök katonáknak a golyója. Az örmény nép tragédiájának állított nagyszerű emlékművet Werfel ezzel a könyvvel. De műve tiltakozás is a fajüldözés ellen, amely miatt maga az író is a hontalanságot választotta.

leírás:

Eredeti védőborítóval.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!