TÖRTÉNELEM / Első világháború kategória termékei
A világforradalom. 1914-1918

: A világforradalom. 1914-1918

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Első világháború Politika Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

513 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630752085

tartalom:

˝A könyv címe megtévesztő! Nem egy forradalom anatómiáját tanulmányozhatja az olvasó, hanem századunk egyik legnagyobb politikusának az emlékiratait. A cseh történelem, a cseh nemzet sorsfordító egyénisége; a történész filozófus-író politikus T. G. Masaryk 1914. december 17-én távozott, vagy inkább szökött a Monarchia fővárosából Rómába, hogy négy év múltán az új állam, a Csehszlovák Köztársaság elnökeként diadalmasan térjen vissza annak fővárosába, Prágába. Eközben dolgozott Párizsban, Londonban, Oroszországban, az Egyesült Államokban. Kapcsolatban állt, tárgyalt a kor valamennyi jelentősebb politikusával és katonai vezetőjével, szervezett hadsereget, sajtókampányt, segélyalapot, kormányt. Vitatkozott, alkudozott, konspirált, sőt még intrikált is - egy nagy cél érdekében: meg akarta teremteni az önálló, független csehszlovák államot. És meg is teremtette. Ennek a viharos, tragikus - és számunkra, magyarok számára is sorsdöntő - időszaknak a krónikáját adja a Károlyi Mihály, Jászi Oszkár írásaihoz hasonlóan forrásértékű mű, amelynek előző magyar kiadása több mint ötven évvel ezelőtt jelent meg és ma már hozzáférhetetlen.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!