TÖRTÉNELEM / Első világháború kategória termékei
A világháború 1914-1918, különös tekintettel Magyarországra és a magyar csapatok szereplésére IX. kötet

A világháború 1914-1918, különös tekintettel Magyarországra és a magyar csapatok szereplésére IX. kötet

Kiadás:

Budapest, 1940

Kiadó:

M. kir. Hadtörténelmi Levéltár

Kategóriák:

Első világháború Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

825 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Munkánk célja természetesen nem lehetett más, mint a magyar csapatok teljesítményeinek megörökítése. Minthogy azonban se a honvéd, se a közös hadseregbeli magyar csapatok történetét nem lehet a magyar-osztrák haderők történetéből úgy kihasítani, hogy ennek a műveletnek az összefüggés, áttekinthetőség és az érthetőség kárát ne vallja, szükségképpen meg kell írnunk az egész világháború történetét. Amennyire az érthetőség megengedte, a bennünket közelebbről nem érdeklő nagy eseményeket lehetőleg rövidítve, csak vázlatosan közöljük még akkor is, ha azok döntő katonai fontosságúak voltak. Célunkat úgy véljük elérhetni, hogy ebben a nagy keretben a magyar csapatokat és azok harcait részletesen tárgyaljuk. Igyekezetünk nem oda irányult, hogy népszerű, a nagyközönség ízlésének megfelelő, a katonáknak azonban csak vajmi keveset nyújtó általános történetet írjunk. Legfőbb törekvésünk azt a nagy célt óhajtja elérni, hogy a m. kir. honvédség tisztikarának, ma már ténylegesen nem szolgáló bajtársainknak és mindazon volt tartalékos és népfelkelő tiszteknek, akik a nagy harcot végigküzdötték, alapos katonai tudományos szakmunkát szolgáltassunk, hogy abból a nagy háború belső vonatkozásait és összefüggését, a hadműveletek tervezését, végrehajtását és kihatását, végül a magyar csapatok belső értékét és teljesítőképességét megismerjék." Részlet az előszóból

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!