TÖRTÉNELEM / Első világháború kategória termékei
A világháboru és az uj élet

, : A világháboru és az uj élet

Kiadás:

Budapest, 1918

Kiadó:

Bethlen Gábor Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Első világháború Gazdaságtörténet Jog Egyetemes történelem Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

248 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Az egész világtörténelemben példátlanul álló háború terhei egyre súlyosabban nehezednek nemcsak a hadviselő országokra, hanem a semlegesekre is. A világégés negyedik évében nemcsak a fiaiktól, férjeiktől elszakított anyák és hitvesek, nemcsak a békés munkájuktól, életcéljuktól, családjuk köréből kizavart férfiak ajkáról hangzik egyre hangosabban a vádoló kérdés: mindez miért? - hanem özvegyek, árvák, támasz nélkül maradt öregek, életük javakorában, sőt fiatalságuk hajnalán nyomorékká lőtt rokkantak, keserves kínok közt vergődő sebesültek, szemük világától megfosztott katonák, a gazdaságilag tönkrementek ezrei s az éhező és fázó százezrek, váddal és átokkal fordulnak a harckeverők felé; s ma az egész meggyötört emberiség epedve vágyik a béke után; szíve mélyén minden hadviselő nép kész lemondani a kárpótlásról, csak az áldott békét találja meg újra. Még a győztes is "siegesmüde" - hisz a győzelem is oly borzalmas áldozatokba kerül...˝

leírás:

Borítója csaknem lejár.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!