TÖRTÉNELEM / Első világháború kategória termékei
Diplomácia és világháború

: Diplomácia és világháború

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Betűmetsző Könyvkereskedés Kft.

Kategóriák:

Első világháború Magyar történelem Trianon

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

217 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637875220

tartalom:

"A szerző a kiegyezés utáni miniszterelnök fia, a Monarchia utolsó külügyminisztere. Történelmi visszatekintése, elemzése széleskörű és korrekt ismeretekről tanúskodik, az első világháború kirobbanására vonatkozó értékelése pedig színezi eddigi - kissé egyoldalú - nézeteinket. Rendkívül karakteresen jellemzi a magyarságot sújtó katasztrófa sorozatot, a végső széthulláshoz vezető utat. Ennek során érthetően elfogult, ugyanakkor sokak szemében helytálló megfigyelést közöl a Károlyi-kormány időszakáról vagy a Tanácsköztársaságról. Ez utóbbiról közölt szövege jóllehet nem oly mértékben kidolgozott, mint a korábbi időszakok áttekintése, mégis aktuális és elgondolkodtató vélemény a 133 nap - eddig másfajta elfogultsággal tárgyalt - tevékenységéről. A mai történelmi tudat, az igazság jobb megismeréséhez nem nélkülözheti a kortársi anyagok ismeretét. A "felnőtt" érdeklődők élvezettel forgathatják az ifjabb Andrássy Gyula jóstílusú könyvét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!