TÖRTÉNELEM / Első világháború kategória termékei
Francia diplomáciai iratok a Kárpát-medence történetéről 1918-1919

, : Francia diplomáciai iratok a Kárpát-medence történetéről 1918-1919

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Első világháború Magyar történelem Egyetemes történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

395 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630573393

tartalom:

"Kötetünk a Kárpát-medence térségére vonatkozó francia eredetű iratokat tartalmaz 1918-1919-ből a Documents diplomatiques franais sur l'histoire du Bassin des Carpates 1918-1932 (Akadémiai Kiadó, 1993) című forrásgyűjtemény I. kötete alapján: Az iratok francia levéltárarból származnak: az Archives Diplomatiques (Diplomáciai. Levéltár) állományából, illetve a Service Historique de l'Armée de Terre (Szárazföldi Hadsereg Történelmi Szolgálata) hadügyi levéltár dossziéiból. A határok kijelölésével foglalkozó bizottságok és albizottságok üléseinek jegyzőkönyvei szemléletesen mutatják be, hogyan jelölték ki az egyes államok határait, hogyan váltak a katonai demarkációs vonalak politikai határokká. E folyamat tele volt ellentmondásokkal, váratlan fordulatokkal. Az Olvasó képet kap arról a hosszú vitáról és alkuról, amely a határ kijelölésével foglalkozó bizottságokban és albizottságokban folyt egy-egy- határ megvonásánál (a nagyhatalmak képviselőinek elképzelései, javaslatai sokszor jelentősen eltértek). Az itt közölt dokumentok forrásértékűek. Megtalálhatók bennük a győztes nagyhatalmak és az utódállamok politikai, diplomáciai és katonái vezetőinek levelei, táviratai, utasításai, feljegyzései, beszámolói; a Nagyköveti Tanács, valamint a határmegállapító bizottságok és albizottságok üléseinek jegyzőkönyvei."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!