TÖRTÉNELEM / Első világháború kategória termékei
Üzenetek Szibériából. Hadifogság és irodalom 1914-1921

: Üzenetek Szibériából. Hadifogság és irodalom 1914-1921

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Első világháború Irodalomtörténet Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

348 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631403424

tartalom:

˝Az első világháború hadifogolyéletével és művészetével eddig is kiváló kutatók foglalkoztak, s számottevő eredményeket értek el. Az anyag sajátosságai miatt azonban kimeríthetetlennek látszik. A dolog természeténél fogva sok tábori újság, mű maradt kéziratban, s ezek a kéziratok lappanganak, ahogyan lappanganak a nyomtatásban, sokszorosításban megjelent írások is. Igen sok képzőművészeti alkotás, fényképdokumentum szétszóródott a nagyvilágban, útjaik követése bonyolultnak látszik. Botka Ferenc érdeme, hogy ő ad először nagylélegzetű, körültekintő összefoglalást a hadifogoly-irodalomról. Nemcsak a jól ismert nagyságok műveinek elemzésével hívja föl magára a figyelmet, sok újat mond Gyóni, Zalka, Bányai, Munk és mások művészetéről, hanem eddig egyáltalán nem vagy alig ismert életművekre is rátereli a figyelmet. A mű különleges értéke, hogy vaskos dokumentumanyagot is közzétesz, amely eddig még nem jelent meg nyomtatásban. Nemcsak alátámasztja vele gondolatmenetét, hanem újabb kutatásokra serkent. A képanyag önmagában is dokumentumerejű érték, a szövegekkel együtt pedig szinte életre kelti egy elmúlt korszak és elmúlt helyzet légkörét.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!