MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
50 éves az Építéstudományi Egyesület. 1949-1999

50 éves az Építéstudományi Egyesület. 1949-1999

Kiadás:

h. n., 1999

Kiadó:

Építéstudományi Egyesület

Kategóriák:

Építészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

248 p

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Az Építéstudományi Egyesület illetve jogelődje hivatalosan 1949. február 2-án-7 jött létre Magasépítési Tudományos Egyesület (MTE) néven. A későbbiekben neve változott: 1952-ben Építőipari Tudományos Egyesület (ÉTE), illetve 1990-ben Építéstudományi Egyesület (ÉTE) lett, bírósági végzésekkel. Mindez nem változtat azon, hogy az 1848-as magyar szabadságharc egyik kiemelkedő képviselője, Hollán Ernő alapította Magyar Mérnök és Építész Egylet egyik jogutódjának tekintjük magunkat, mint több egyesület is. Mi a mai Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) tagja voltunk/vagyunk. A második világháború után hazánkban a szakmai tudományos és a szakma gyakorlás szakmai érdekképviselete típusú szervezetek jöttek létre/alakultak át/éltek tovább múltbeli gyökerek vagy új elhatározások alapján. Ezek többsége a MTESZ-be integrálódott, mert az "önkéntes" csatlakozás volt egyetlen útja az állami támogatásokhoz, állami javak használatához (technika háza, valutakeret, stb.), hozzáféréshez. A MTESZ valójában az önszerveződő egyesületeken keresztül, a reálértelmiség egy helyre gyűjtésével, a civil szféra ellenőrzése/központi állami irányítása egyik lehetősége szerepét töltötte be. A MTESZ 11 korábbi, illetve három 1948-ban alapított szervezetből jött létre, amelyhez nyolc 1949-ben alapított egyesület is csatlakozott (így az ÉTE is)." Részlet a bevezetőből

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

2 400 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!