MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A Balaton környék műemlékei

, : A Balaton környék műemlékei

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Építészet Helytörténet Balaton

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Műemlékek

Terjedelem:

175 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Az évezredek óta változatlan szépségű balatoni tájban mindenütt a legváltozatosabban jelenlevő emberi kultúra nyomaival találkozunk. Avar földvárak, római villák maradványai, középkori falvak és települések emlékét őrző templomromok, meredek hegyek ormain omladozó régi várfalak, barokk és klasszicista stílusú épületek gyakran beszédesebb történeti forrásoknak bizonyulnak, mint az oklevelek, vagy leírások. Entz Géza és Gerő László könyvében a balatonvidéki építkezések menetét végigkísérve bepillantunk a kor gazdasági és társadalmi viszonyaiba, megismerjük a Balatonvidék népeinek mozgalmas életét, kultúráját. Az egyes műemlékeket helységenkénti csoportosításban és a tudományos kutatás legújabb eredményeinek közlésével ismerteti a könyv, melynek gazdag képanyagát alaprajzok, metszetek és szebbnél szebb felvételek teszik változatossá."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!