MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A budai vár feltárása

: A budai vár feltárása

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Építészet Magyar történelem Régészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

352 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A budai vár feltárása" egy újonnan kifejlődő tudományág, a középkori régészet módszertanát teremti meg és alkalmazza egy hatalmas arányú ásatás feldolgozása keretében. A kötet tartalmazza az ásatás leglényegesebb adatait, továbbá a kőemlékek rekonstrukcióját és belőlük a palota topográfiájára, építészetére, szobrászatára, művészetére, anyagi kultúrájára vonható következtetéseket. Az ásatási eredmények és a korabeli írott források kombinációja segítségével a könyv rekonstruálja Európa egyik legfényesebb királyi palotáját, a középkori Magyarország művészetének kulcspontját és stílusainak kiindulóhelyét. A kutatások eredményeinek összefoglalásában a szerző megállapítja a palota építészeti helyét és szerepét az európai stílusáramlatok között, s leméri hatását a közép-európai építőművészetre. Eddig ismeretlen művészeti irányzatokat, mestereket és stílusokat mutat be az újonnan feltárt épületeken és kőemlékeken keresztül.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!