MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A föld alatti város

, : A föld alatti város

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Építésügyi Tájékoztatási Központ

Kategóriák:

Építészet Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

229 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631036537

tartalom:

"A téma új, és egyre időszerűbb. Az urbanizáció, a műszaki fejlődés és a forgalom növekedése világszerte - s így hazánkban is - a föld alá kényszeríti a városi élettel járó funkciók egy részét, és egyre nagyobb részét. A nagyvárosok központjai zsúfoltakká válnak, az intézmények, a közlekedés és a kereskedelem keresi a zsúfoltságból kivezető utat. A hagyományos módszerek - szanálás, beépítetlen területek igénybevétele - sokszor a városok történelmi értékeit tennék tönkre vagy a környezetvédelemmel kerülnének szembe. A fejlődés tehát utat tört magának lefelé a terepszint alá - a városok föld alatti részének kiépítésével. A létesítmények föld alá helyezése számos kérdést vet fel: a város föld feletti és föld alatti részének összhangját, a föld alatti város fejlesztésének műszaki, gazdasági és pszichikai hatásait, a föld alatti terekben való tartózkodás és munkavégzés biológiai hatását, és nem utolsósorban az építés műszaki és igazgatási problémáit. A kérdésekre a könyv elsősorban a megvalósult példák bemutatásával és kritikai értékelésükkel kíván választ adni, de felvillantja a jövő várható feladatait és lehetőségeit is. Hasznos ismereteket tartalmaz nemcsak mérnökök, városfejlesztéssel és városgazdálkodással foglalkozó szakemberek, hanem mindenki számára, akik városaink fejlődése és jövője iránt őszintén érdeklődnek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!