MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A Jáki apátsági templom és a Szent Jakab-kápolna

: A Jáki apátsági templom és a Szent Jakab-kápolna

Kiadás:

Szombathely, 1943

Kiadó:

Martineum

Kategóriák:

Építészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

106 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Jó egynéhány évvel ezelőtt előkelő tudós társaság járt Jákon, hogy közvetlen közelből tanulmányozza a világhírű templomot. Wilhelm Pinder müncheni egyetemi tanár hozta el magyarországi tanulmányútja során legjobb tanítványait, s művészettörténeti tudományunk büszkesége, megboldogult Hekler Antalunk kalauzolta őket. Vendégeink elbűvölten nézték a gyönyörű emléket, majd Pinder professzor hozzám fordulva, a templom művészettörténeti leírását tartalmazó ismertetés iránt érdeklődött. Kezébe adtam Körmeny László volt jáki plébános rövid népies ismertetését a templomról és annak történetéről, de már akkor tisztában voltam vele, hogy nem ez az, amit a professzor várt tőlem. Úgy látszik, magunkban egyet gondoltunk akkor, a nagynevű magyar tudós és az azóta is laikusnak maradt egykori tanítvány: még egyszer nem történhetik meg a világhírű jáki templommal, hogy tudós külföldi vendégek jönnek el megcsodálni és nem tudunk kezükbe adni olyan tudományos ismertetést, amely ennek a sokszázados műalkotásnak keletkezését, történetét és az idegen előtt rejtett magyar gyökereit feltárná."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!