MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A Kárpát-medence fatornyai

: A Kárpát-medence fatornyai

Illusztrátor:

Kiadás:

Nyíregyháza, 2001

Kiadó:

Múzeumfalu Baráti Köre

Kategóriák:

Építészet Néprajz

Sorozat:

Sóstói Múzeumfalu kiskönyvtára

Terjedelem:

365 p., mell.

Méret:

20 x 30 cm

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630088657

tartalom:

A szerző több mint három évtizedes kutatómunkájának eredményét tartja kezében az olvasó. 1970-ben kapta az első, toronyra vonatkozó megbízást: a villámsújtotta tiszacsécsei harangtorony helyreállítását tervezte meg, majd következtek a gödörházi és kercaszomori tervezési munkák. Ezek során ötlött fel benne, hogy vajon az építészetben használt, középkori eredetű kör-négyszöges triangulás szerkesztési módszert a fából készült építményekre is lehetne-e alkalmazni? Az elméletet a gyakorlatban 1972-73-as erdélyi kutatásai és felmérési munkái során próbálta ki: a mezöcsávási és a magyarvistai fatornyok arányainak visszaszerkesztése a várt eredményeket hozta. A bíztató kezdet után 1974-ben kapta a felkérést arra, hogy Egerben tartson elöadásta kárpát-medence fatornyairól. ez volt az első nagyobb lélegzetű munka, ahol számvetést kellett csinálnia. Saját anyagán kívül közelében voltaz OMF archívuma és népi építészeti gyűjteménye, valamint Balogh Ilona alapmunkája. Az azóta az egész Kárpát-medencében rendszeresen folytatott terepmunka könyvészeti és levéltári kutatásokkal is kiegészült, s az elmélet a nyíregyházi sóstói múzeumfaluban rekonstrukcióban felépített tivadari harangtoronyban öltött testet.

leírás:

Kihajtható térképmelléklettel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

6 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!