MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A keszthelyi Festetics-kastély

: A keszthelyi Festetics-kastély

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Építészet Helytörténet Balaton

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Műemlékeink

Terjedelem:

47 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A keszthelyi Festetics-kastély ismertetésekor nem egyedül a műemlék-értékelés vezet. Ennek a kastélynak egyik fő jellemzője, hogy keletkezésétől kedve szinte megszakítás nélkül építették, formálták, növelték. Amint a Festetics-család gyarapodott vagyonban és rangban, úgy nőtt vele - mintha élő szervezet lenne - a kastély is. Ez a folyamat szorosan kapcsolódik a kastély belső életéhez. Az életforma, amelynek változatait, ezer mozzanatát látták e több száz éves falak, nemcsak egy család történetét vetíti elénk, hanem a mindenkori világi nézet politikai, társadalmi és gazdasági dokumentuma. Ezenkívül pedig egy olyan tükör is, melyben becses művészettörténeti adatokat látunk meg. A helyi és távolabbi kisipar, később a gyáripar felé haladó nagyüzem termékeinek kiváló példányaival találkozunk. Ezek nemcsak a mesterségbeli erényeket és hibákat árulják el, de tanulságaikban múlhatatlanul magukon viselik annak a körülménynek bélyegét, melyben létrejöttek."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!