MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A korszerű város. Gondolatok a várostervezés múltjáról és jövőjéről

: A korszerű város. Gondolatok a várostervezés múltjáról és jövőjéről

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

183 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Mai városépítési tevékenységünk szükségessé teszi, hogy az urbanisztika problémáival, korunk városépítésével az új viszonyoknak megfelelően foglalkozzunk. A mű bevezetésében felveti az új társadalmi viszonyoknak megfelelő városépítés problémáit, figyelembe véve korunk átmeneti jellegét. Amellett, hogy koncepciózus, nem feledkezik meg a realitásokról. A tárgyalás első részében a korszerű urbanisztikai szemlélet kialakulásának történeti folyamatát mutatja be. Ennek alapján állapítja meg a korszerű urbanisztikai törekvéseket. Második részében bemutatja, hogyan formálódott napjaink urbanisztikai szemlélete az elmúlt fél évszázadban bekövetkezett nagy társadalmi átalakulások és hatalmas technikai fejlődés hatására. A harmadik fejezet a korszerű településsel foglalkozik. Tárgyalja a település funkcionális alapelrendezését, kialakításának esztétikai feltételeit és a fejlesztés gazdaságossági követelményeit. A negyedik fejezet arra ad összefoglaló jellegű választ, milyen módon lehet átalakítani a magyarországi településhálózatot, településeket, hogy megfeleljenek a társadalmi és technikai fejlődés követelményeinek. Összefoglalójában a jövő települési rendjének kialakításához vezető utat jelöli meg. A könyv mindazoknak, akik korunk urbanisztikai problémái iránt érdeklődnek, igen jó áttekintést nyújt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!