MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A legkiválóbb festők, szobrászok és építészek élete. I-II. kötet

: A legkiválóbb festők, szobrászok és építészek élete. I-II. kötet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Festészet Szobrászat Művészettörténet Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Pro Memoria

Terjedelem:

493 p., 511 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630726149

tartalom:

"Híres író híres könyvét kapja kézbe a magyar olvasó. Nem az egész művet, csupán válogatást belőle: az itáliai reneszánsz művészet nagy mestereinek életrajzát, negyvenet abból a több mint másfél százból, amelyet Giorgio Vasari, a tizenhatodik század második felének kiváló olasz szerzője tett közzé annak idején. Műve nemcsak a művészet történetének fontos forrása, hanem jelentős irodalmi alkotás is. E két szempontból kell róla véleményünket kialakítanunk, és erre a kettős értékére kell gondolnunk, ha szövegét olvassuk. Valaha a művészet múltjának kutatói szentírásként tisztelték minden sorát, készpénznek vették minden adatát, később a tudomány hiperkritikus periódusában kedvtelve vetélkedtek egymással állításainak cáfolásában, tekintélyének megingatásában. Végre, napjainkra helyreállott Vasari művéről a szakmai közgondolkodásban az igazságos ítélet tisztességes egyensúlya. Ha a történeti forrásoknak kijáró alapos és pontos elemzéssel, összevetésekkel, bírálattal kísérjük végig szövegét, immár nyugalmas biztonsággal állíthatjuk, hogy életrajzaiban jóval több az, ami hiteles, mint az, ami téves értesülésből vagy felületes tudomásból került tolla alá."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!