MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A századforduló magyar építészete

A századforduló magyar építészete

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Művelődéstörténet Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

287 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631542785

tartalom:

"A könyv megkísérli összegyűjteni és rendszerezni az előbb megtagadott és megátkozott, majd a hatvanas-hetvenes években divatossá lett, ám teljességében föl nem fedezett magyar századfordulós építészet emlékanyagát. A közhasználatban "szecessziós"-nak nevezett, de a bécsi szecesszió mellett több más stílusirányzatra is kiterjedő építészetet tárgyaló munka a múlt század kilencvenes éveitől az első világháborúig eltelt időszak valamennyi fontosabb, jellegzetesen újító törekvést tükröző tervét, épületét felsorakoztatja. A mintegy százhetven építész munkásságára vonatkozó részletes adatok és a századforduló Magyarországának teljes területét felölelő csaknem négyszáz település fontosabb századfordulós emlékeinek jegyzéke igyekszik pótolni a korszakra vonatkozó eddigi szakirodalmi hiányt. Az ismeretlen életművek bemutatása, az ezernél több kép - jelentős részük korabeli felvétel -, a változatos dokumentum-válogatás, az útbaigazító térképek, az új kutatási szempontokat felvillantó tanulmány hasznos és érdekes olvasmánnyá teszi ezt a könyvet a századforduló kultúrája, a helytörténet iránt érdeklődő olvasók, magyar országjárók és külföldi turisták, jól tájékozott szakemberek számára egyaránt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!