MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A századvég és a századelő

A századvég és a századelő

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Festészet Iparművészet Művelődéstörténet Szobrászat Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A művészet története

Terjedelem:

320 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631323935

tartalom:

"A kötet a művészettörténet egyik legváltozatosabb, fordulatokban és kezdeményezésekben gazdag korszakát mutatja be; ezt a művészeti "földcsuszamlást", amelyben az esztétikai értékek máig érvényes következményekkel járó átrendeződése végbement. A szimbolizmus és a Dada szellemi áramlata közé metsződő időszakról van szó, kezdve a XIX. század végének technikai és művészeti újdonságokban bővelkedő mérnöképítészetén, a szecessziónak az ornamentikát és funkcionalizmus szempontjait ötvöző szemléletén és e nosztalgikus szépségigényén át egészen a XX. század elejének több, valóssággal egymás nyomába lépő forradalmi jelentőségű művészeti mozgalmáig. Tehát többé-kevésbé az I. világháború végéig húzódó izmusok egymással párhuzamos, illetve egymást váltó vonulata bontakozik így ki, felölelve a fauvizmus, a kubizmus, a futurizmus, az expresszinozmus, a geometrikus absztrakció és a dadaizmus történetét, társadalmi és esztétikai motivációit. A történeti áttekintés során plasztikusan rajzolódnak ki az irányzatok legmarkánsabb képviselőinek ma már a klasszikus avantgárd jegyeit felmutató alkotásai: Matisse, Chagall, Modigliani, Picasso, Léger, Braque, Klee, Mondrian, Kandinszkij, Arp, Schwitters, Moholy-Nagy művei. A könyvet 332 színes kép illusztrálja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!