MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A Szeged-alsóvárosi templom

: A Szeged-alsóvárosi templom

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Pannónia Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Helytörténet Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Műemlékeink

Terjedelem:

49 p. ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A Szeged-alsóvárosi Havi Boldogasszony-templom, újabb, de nem egészen szabatos elnevezéssel: Mátyás-templom, az Alföld egyik legnagyszerűbb középkori műemléke. A mellé épült kolostorral együtt 1444-től kezdve évszázadokon keresztül a ferencrendi barátok tulajdona volt. Szeged, a Tisza és a Maros egyesülésénél, hatalmas vízvidék természetes középpontja, egyúttal ősidőktől fogva nevezetes átkelőhely. Partiscum néven a rómaiak alapítottak itt őrállomást Dácia, azaz Erdély sójának zavartalan szállítására. A só marosi vízi úton érkezett, majd innen továbbították Pannonia felé. Számos történetírónk a szegedi tájra helyezi Attila fővárosát, Anonymus pedig az első magyar országgyűlés színhelyét. István király, illetőleg Csanád vezér éppen a marosi sószállítás biztosítása érdekében vív meg Ajtonnyal."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!