MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A város központja. Tervezés és rekonstrukció

: A város központja. Tervezés és rekonstrukció

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

211 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A városépítésnek és a városrekonstrukciónak egyik legfontosabb kérdése a városközpont problémája. E kérdés megoldása a városok fejlesztésének kulcskérdése. A városközpontok túlterhelésének, forgalmi csődjének, funkcionális elavultságának felszámolása olyan feladat, amelynek megoldására világszerte óriási energiát és anyagi erőt áldoznak. A jelen mű történelmi keretbe helyezi az ez irányú tapasztalatokat, rámutat a problémák széles körű kapcsolataira és ismerteti a legérdekesebb, legjelentősebb megoldásokat. A bevezetés általánosságban tárgyalja a városiasodás történelmi fejlődését, mai helyzetét, a városközpont szerepét és változó jelentőségét, végül a várostervezéssel és rekonstrukcióval kapcsolatos alapvető elveket. Az ez után következő három fejezet közül az első a városközpont helyzetével, szerkezetével, tervezésével foglalkozik, elsősorban új városok és városközpontok vonatkozásában, ezután az elmondottakat újonnan épített városközpontok ismertetésével illusztrálja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!