MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A vasbetonépítés kezdete és első létesítményei Magyarországon

, : A vasbetonépítés kezdete és első létesítményei Magyarországon

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Építészet Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

310 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A könyv a magyar vasbetonépítés hőskorának első kimerítő értékelése, amely a hazai vasbetonépítészet történetét a vasbetonépítészet általános fejlődéstörténetébe illesztve tárja az olvasó elé. A vasbetonépítési mód alapjainak lefektetése és bevezetése külföldi eredetű ugyan, de kifejlesztésében Magyarország is jelentős szerepet vitt. Sok nagy országot megelőzve az elsők között törekedett arra, hogy ezt az újfajta építési módot átvegye és sikerrel továbbfejlessze. Kiváló magyar mérnökeink mind az építés területén, mind pedig elméleti vonalon előkelő helyet biztosítottak hazánknak a vasbetonépítés fejlesztése terén. A mű részletesen tárgyalja a szükségszerűen felmerült kísérleti vizsgálatok, valamint a szerzett tapasztalatok alapján felépített elméleti kutatások eredményeit. Ismerteti az alapvető kérdésekkel kapcsolatban kialakult régebbi és újabb álláspontokat. Foglalkozik a plaszticitástan magyar eredetű alapgondolatának kifejlesztésével. Idézi a kor legkiválóbb vasbetonszakértőinek tanulmányait, ismerteti munkáikat. Értékes kékanyaggal teszi szemléletessé és színessé az előadottakat. A könyv kitűnő alapot nyújt a mai vasbetonépítés nagyszerű eredményeinek értékeléséhez. "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!