MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A zöldfelületek fenntartása

, : A zöldfelületek fenntartása

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Mezőgazda Kiadó

Kategóriák:

Építészet Kertészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

245 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632300564

tartalom:

"A parkok fenntartása sokáig egyet jelentett a szöges végű bottal járó, gyerekeket hajkurászó, labdát elszedő parkőrrel. A zöldfelületek fenntartása ma már más, sokkal bonyolultabb, összetettebb értelmezést nyert. A társadalom, az emberi gondolkodás megváltozásával, a technika, az urbanizáció fejlődésével egyre nagyobb a "zöldre" vágyók száma. Minél iparosodottabb egy város, annál nagyobb szüksége van a zöldfelületekre. Ez az egyre növekvő társadalmi igény és a környezet szennyeződésének fokozódása jobban igénybe veszi a parkokat, a játszótereket. Hogy a zöldfelületek funkciójuknak megfelelően működjenek, hogy a pihenést, a kikapcsolódást, a játékot, a testedzést szolgálják, és emellett még gyönyörködtessenek is, ahhoz a kerttervezőnek, a kertépítőnek és a fenntartónak együtt kell dolgoznia. Ehhez azonban ismerni kell a fenntartás megnövekedett feladatait. Ennek elősegítésére vállalkoztak a Fővárosi Kertészeti Vállalat munkatársai a könyv megírásával. Az ország legnagyobb vállalatának évtizedes tapasztalatait, kísérletező újításait, a munkaszervezés legkorszerűbb elveit és a fenntartás mindennapos gondjait, azok megoldásának lehetőségeit taglalják. A tartalom: A város és zöldfelülete; Zöldfelület-gazdálkodás; Városi zöldfelületek; A zöldfelület-fenntartás helyzete Magyarországon; A növények alkalmazása; A növények fenntartása; Egyéb fenntartási munkák; Szökőkutak és fenntartásuk; A parkberendezési tárgyak fenntartása és felületvédelme; A zöldfelületek öntözése; A zöldfelület-fenntartási munkák gépesítése; A parkfenntartási tevékenység tervezése; Zöldfelület-védelem."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!