MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Alvar Aalto

: Alvar Aalto

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Építészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Architektúra

Terjedelem:

43 p., 32 tbl.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630529505

tartalom:

˝A világhírű finn építész több mint 40 esztendős életpályáját és munkásságát mutatja be e könyv. Aalto tevékenysége szinte minden épületfajtát felölelt: lakóépületeket, igazgatási, oktatási, művelődési, egészségügyi és egyházi épületeket, de jelentőset alkotott ipari épületek és nagyszabású ipartelepek tervezése terén is. A modern építészet merev funkcionalizmusát az emberhez közelebb álló vonásokkal igyekezett oldani. Nagyszerű téralkotó képessége városközpontok, kultúrközpontok és belső terek tervezésében egyaránt megnyilvánult. Változatos formai megoldásokban, az anyag tulajdonságainak megfelelően alkalmazta a követ, a téglát, az acélt, a vasbetont, de legjellegzetesebben a fát, szinte újra felfedezve azt az építészet számára. Nagyvonalúság, a feladatokhoz idomuló, eredeti megoldások, mély humanizmus jellemzik Aaltónak, a városrendezőnek, az építésznek, a bútortervezőnek, de a szobrásznak és festőnek tevékenységét is. Munkásságát az elismerések hosszú sorával jutalmazták a különböző országok egyetemi, akadémiái, építészeti és tudományos intézetei.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!