MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Apolló a demokráciában

: Apolló a demokráciában

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Filozófia Művelődéstörténet Színház Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

143 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631312321

tartalom:

"Vajon jut-e még hely a klasszikus szépségeszménynek és szellemnek a modern, nagyipari társadalmakban? Talán így értelmezhetnénk a század egyik legnagyobb építészének, Walter Gropiusnak a késői írásait tartalmazó kötet címét. Gropius az építészek társadalmi felelősségére hívja fel a figyelmet, arra az esztétikai és etikai tartalomra, amelyet az építészet mindig is hordozott, de amelyet napjainkban feledni látszik. Írásai - néhány speciális témán kívül, mint pl. a múzeum- és színházépítészet, Japán építészete stb. - elsősorban a humánus környezet megteremtésével, a modern társadalomban elő emberek harmonikus személyiségformálásával, tehetségük, képességeik sokoldalú kibontakoztatásával foglalkoznak. Természet és építészet, művészeti hagyomány és modern technika, ember és környezet viszonya jelenti vizsgálódásai fő szempontjait. Ítéleteinek hitelét széles látóköre, hatalmas ismeretanyaga, az általa alapított iskola, a Bauhaus korszakos jelentősége és egész, lenyűgözően gazdag életműve adja meg."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!