MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Az építészet csodái

Az építészet csodái

Szerkesztő:

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

287 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630937344

tartalom:

"Az építés fontos szerepet játszik az emberiség életében: mérnöki munka eredménye az, ami megvéd bennünket a természet hatalmas erőinek hatásától, viharoktól, árvíztől, földrengésés nehézségi erő okozta veszedelmektől. A mérnöki tevékenység története mintegy 5000 éves; az egymásra rakott kövektől az acél felhőkarcolókig, a primitív kötélhidaktól a ma már világszerte fellelhető, igen nagy távolságokat összekötő hidakig, hosszú út vezet - írja William L. MacDonald építészettörténész. A mérnöki munka csodái mellett e könyv témája a Föld nyersanyagforrásainak az egyre hatékonyabb felhasználása éppúgy, mint a modern matematika, a korszerű gépek és az új anyagok. Az építők fáradozásának eredményei gyakorta szemet gyönyörködtető, szárnyaló formák, szinte gigantikus absztrakt szobrok, hiszen a mérnökök könnyedén lépik át azt a mezsgyét, amely a hasznosságot a művészettől elválasztja. A több mint négyszáz képpel illusztrált fejezetekben a távolságot legyőző utak, csatornák hidak, vasutak, alagutak ejtenek ámulatba; az óriási tömeget befogódni képes sport-és kiállítási csarnokok, a lélek transzcendens sürgetésére emelt katedrálisok, dómok és csillagvizsgálók... Mégis szinte maga az alkotás eltörpül - legyen bár páratlanul monumentális vagy építési módjában megismételhetetlen - a napot, szelet, vizet megzabolázó és szolgálatába állító, mélység és magasság taszítását semmibe vevő emberi fantáziával, erővel és alkotókedvvel szemben."

leírás:

Mérete: 24 × 30 cm.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!