MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Az építészet poézise

: Az építészet poézise

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Művelődéstörténet Esztétika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Művészet és elmélet

Terjedelem:

140 p., 30 t.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631318982

tartalom:

"A filozófiát és a zseniális kompozíciós készséget a stílustisztasággal ötvözi" - olvashatjuk a kortárs Brongniart asszony levelében Boullée jellemzéseként. Ehhez hozzátehetjük még szinte panteisztikus természetkultuszát és a fény építészeti alkalmazásának meglepően új, festői-szimbolikus felfogását - és máris érthető lesz, hogy Boullée és társainak munkássága miért váltott ki akkora érdeklődést az elmúlt negyedszázadban. "Francia forradalmi építészek"-nek vagy "látnok-építészek"-nek nevezi a művészettörténeti szakirodalom azt a három építészt Boullée-t, Ledoux-t, és Lequeu-t -, akik a francia forradalom idején éltek, de a "forradalmi" jelzőt nem politikai, hanem művészeti, esztétikai értelemben érdemelték ki. Munkásságuk - mely jelentős részben építészeti tervekből, elméleti írásokból áll - merész újításokban és naiv elgondolásokban egyaránt gazdag. [...] Munkásságukat utópikusnak is nevezik, és ez abban az értelemben igaz is, hogy mint az utópiák általában, az ő terveik is egy ideális életforma megteremtésére tesznek kísérletet. Bármennyire mellőzik is olykor Boullée tervei a gyakorlati, hasznossági szempontokat, egész működését áthatja a társadalmi felelősség tudata, az építészet hatalmába és nevelő erejébe vetett hit.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!