MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Az építészet rövid története

, : Az építészet rövid története

Kiadás:

Budapest, 1956

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

160 p., 340 t.

Méret:

20 x 30 cm

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Az ember azért alkot építményeket, hogy társadalmi, kulturális és egyéb tevékenysége céljára védett helyet biztosítson. Az építmények rendeltetése tehát elsősorban az, hogy a természeti tér egy részének teljes vagy részleges körülhatárolásával zárt építészeti terek jöjjenek létre, melyek a természet viszontagságai ellen védelmet nyújtanak.
Az ember a legkorábbi időktől fogva nem elégedett meg építményeinek pusztán védelmi jellegével. A védelmi jellegű építmény egyszerű vagy bonyolult szerkezeteinek létrehozásán kívül az építmény szép, művészi kialakítására törekedett. Az építészetnek mint művészetnek alapvető tényezői a forma és az arány.
Az építészet és tényezői – az igényelt építészeti terek rendeltetése, egyszerű vagy bonyolult jellege, a térelhatároló szerkezetek építésének technikája, a tér külső megjelenésének, az építészeti tömegnek formai megoldása, a felületek, a külső homlokzatok és a belső felületek tagolásának és díszítésének módja az emberiség fejlődésének minden korszakában szorosan összefüggnek az építményeket létrehozó társadalom jellegével, technikai, tudományos és művészi felkészültségével."

leírás:

A félvászon mappában, két külön kötetben szerepel a szöveg és az ábrák. 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

2 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!