MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Az építészet története. Középkor

Az építészet története. Középkor

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

651 p., ill.

Kötésmód:

nyl

ISBN:

96329664

tartalom:

Bizánc és az iszlám építészete; Román építészet; Gótikus építészet. "Kultikus és világi rendeltetésű építészeti alkotások (katakombák, bazilikák, katedrálisok, dzsámik, várak, lakótornyok, városházák) s az építészettel szorosan együtt fejlődő, az épület szerves tartozékaként jelentkező társművészetek (épületplasztika, mozaikművészet, üveg- és falfestés) ismertetésén, elemzésén keresztül bizonyítja a könyv, hogy minden idők alkotó-építő tevékenységének alaptörekvése: mind magasabb szinten kielégíteni a társadalom szüntelen növekvő anyagi-szellemi igényeit. Hallatlanul gazdag és szerteágazó a tárgyalt építészeti anyag: a bizánci birodalomban kibontakozó ókeresztény építészet, a Szaszanidák művészete, az iszlám még mindig kevéssé ismert építészete, a Kaukázus-vidék, a balkáni népek s az orosz fejedelemségek építészete a török-mongol hódításokig, a népvándorlás barbár népeinek építészete, majd az uralkodóvá vált keresztény ideológia jegyében születökét nagy stílus, a román és a gótikus örök emlékű építészeti remekei. Minden, az építészet fejlődése szempontjából jelentős emlékről alaprajzot és metszetet, s a fejlődést bizonyító új megoldásokról (héjazat, boltozat, támív) külön rajzot és fotót közlünk."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!